zdravé raňajky


Neraňajkujete

28.05.2010 23:25


NERAŇAJKUJETE?

Kto by to ráno stíhal?

Nachystať raňajky v rannom strese v pracovný deň, keď Vás čakajú plné cesty a musíme stihnúť termíny, ktoré nám zostali zo včera?

NERAŇAJKUJETE? Načo? Dám si niečo v práci.

Keď Vás v práci chytí hlad, je k dispozícii bufetová strava - majonézové šaláty, chlebíky, párky, sladkosti a ďalšie dobroty. Tieto kalorické jedlá, rýchla energia, rýchle cukry, útočia nielen na Vašu postavu, ale sú aj poriadne ťažké. Nečudujte sa, že z takýchto „raňajok“ sa Vám chce spať a veselo tučnieť ďalej.

NERAŇAJKUJETE? Začnem deň hladovaním.

Ani omylom by Vám nemala napadnúť myšlienka, že v rámci hladovania vynecháte raňajky. Práve naopak! Raňajky si dajte! Ak vynecháte raňajky, Váš denný stravovací režim je narušený a dostávate sa tak do začarovaného kruhu, z ktorého nie je ľahká cesta von. Špecialisti na výživu varujú, že ľuďom,  ktorí dlhodobo neraňajkujú, hrozia nielen choroby, ale aj nadváha. Raňajky sú prvé jedlo po dlhej nočnej pauze bez potravy a štartujú nás na celé dopoludnie, preto sú veľmi dôležité. Pokiaľ vynechávate správne zostavené raňajky, je len otázkou času, kedy môžu nastať niektoré z mnohých zdravotných ťažkostí.

Žiadne klamlivé naplnenie žalúdka nízkoenergetickým jogurtom, vodou, čajom.

Aby bol organizmus ochotný začať sa zbavovať tukovej rezervy, nenavodzujme mu pocity nedostatku potravy.

Ak ste si za celodenný cieľ zvolili napríklad 1 200 kcal, pokojne prvých 300 kcal, alebo i trochu viac, „miňte“ na raňajky.

RAŇAJKUJETE? Robíte dobre svojmu organizmu! Ale čo raňajkujete?

Biely rohlík s maslom a marmeládou, kávu s cukrom alebo nebodaj ham and eggs, vajce so šunkou a rohlíky?

Doprajete telu jednoduché sacharidy, ktoré sa pri trávení ihneď premieňajú na cukor. Váš organizmus sa ráno prebúdza a žiada nevyhnutné živiny, vodu a Vy mu dáte cukor.

Zvýšením hladiny cukru v krvi nútite organizmus k vyrovnaniu tohto prebytku. Organizmus tento prebytok odstráni tak, že ho premieňa na tuk. Výsledkom je zníženie hladiny cukru v krvi - často pod úroveň, s ktorou ste sa prebudili. A teraz sa dostavuje pocit hladu a máte pocit slabosti, pretože váš mozog má nedostatok cukru. A to je situácia, kedy sa začínajú ozývať chuťové bunky. Ak chcete prekonať pocity hladu, potrebujete znova prijať jednoduché sacharidy (čokoládu, sladkú kávu, vianočku, bagetu, cukrovinky, sušienky, nealkoholické ochutené sladké nápoje a šťavy atď.) ktoré znova zvýšia hladinu cukru v krvi a oslobodia Vás od pocitov hladu a slabosti. Po každej "injekcii" cukru nasleduje nutnosť tento prebytok vyrovnať. Takýto cyklus sa niekoľkokrát denne opakuje a Vy si tak vytvárate závislosť na sacharidoch. Nadmerné množstvo sacharidov spôsobuje, že organizmus nepretržite pracuje v preťažení. A to je jedna z najčastejších príčin vzniku mnohých civilizačních ochorení. Nadmerné množstvo cukru v krvi poškodzuje krvné cievy, zvyšuje hladinu škodlivého cholesterolu a bude vždy opäť premieňané na tuk.

 

Po čom siahnuť? Raňajky pre zdravie - poradíme!

Dôležité je začať deň správnym spôsobom.

Vyvážené raňajky vôbec nemusia byť náročné na prípravu. Správne raňajky by mali obsahovať vyvážený pomer potrebných živín na naštartovanie Vášho metabolizmu. Majú byť ľahko stráviteľné, výživné, chutné, obnoviť energiu spotrebovanú za uplynulých 24 hodín, obnoviť zásoby stavebných jednotiek spotrebovaných za uplynulú noc, obnoviť zásoby vody a udržať hladinu energie na normálnej úrovni.

čokoládový koktejl

Naša ponuka – kokteil na raňajky, každý deň iný – nechajte sa inšpirovať

Proteínový nutričný nápoj, príprava, ktorého Vám nezaberie viac ako minútu.

Proteínový nápoj bol vytvorený špecialistami na výživu, obsahuje bohaté množstvo vitamínov, minerálov, sójový proteín, sacharidy a vlákninu - teda všetko, čo Váš organizmus potrebuje, a to všetko v jednom nízkokalorickom nápoji. Je výborným štartom do nového dňa, poskytne Vám energiu prostredníctvom sójových proteínov, ktoré Vám dodajú pocit nasýtenia na dlhú dobu. Pomôžu Vám odolať pokušeniu na nepotrebné maškrtenie, naštartujú organizmus do boja s tukmi. Proteínový nápoj poskytne organizmu všetky potrebné živiny a vodu, nespôsobuje zvyšovanie ani pokles hladiny cukru v krvi. Pomáha vyčistiť tráviace ústrojenstvo a zlepšiť vstrebávanie živín.

Kde získať jednoduchšiu a zdravšiu formu raňajok?

Kontaktujte ma , poradím Vám, pretože naša spoločnosť vyvinula nový program pre optimálne nutričné raňajky, založené na výžive každej bunky nášho organizmu, ktoré Vám pomôžu vyriešiť vyššie uvedené nedostatky. Presvedčte sa sami!

 

—————

Späť